Hvilken stil er din favoritt? - Garderobe-inspirasjon

Hvilken stil er din favoritt?

Vi tar en kikk på de fem viktigste stilene innenfor skyvedørsgarderober akkurat nå. Her kan du lese deg opp og finne din favoritt!

Solveig Hildre er Garderobemekkas egen designekspert. På spørsmål om de viktigste trendene for skyvedørsgarderober akkurat nå trekker hun fram 5 viktige stiler.

moderne leilighet med skyvedører i alle rom

GARDEROBEMEKKA leverer og monterer skreddersydde skyvedørsgarderober i Stor-Oslo og Trondheim, til markedets beste pris.

New York loft

New York loft-stilen er blitt umåtelig populær i Norge, med sine karakteristiske svarte profiler i kontrast til speil eller herdet glass. Stilen har opphav i fabrikkbygninger i New York som ble ombygd til leiligheter, og stilen egner seg svært godt til alt fra romdeling og veggspeil til skyvedører. Ønsker du deg skarpe kontraster, kan du gå for klart speil eller glass, velger du sotet speil eller bronsespeil, blir stilen litt mykere. Solveig har selv latt seg begeistre av denne stilen.

«En skyvedør i New York loft-stil er et skikkelig blikkfang og et smykke i rommet! Akkurat hvordan proporsjonene blir, må avgjøres av målene på rommet du skal ha garderoben i. Derfor er det lurt å spørre våre eksperter om hjelp og bruke tegneprogrammet, så ser du hvilke størrelser du kan ha på rutene på din skyvedørsgarderobe», råder hun.

skyvedører med hvitt glass og sotet speil og sprosser som dekor
skyvedører som romdeler i ney york loft stil

Den eksklusive mørkere stilen

Mørke skyvedører med svarte detaljer er den klart mestselgende stilen hos Garderobemekka nå. De fleste går for svart glass, men også andre mørke farger er populære. I disse dager er en svært etterspurt nykommer kommet i salg: Matte, folierte fronter i helsvart. Disse er utrolig stilig i kombinasjon med sotete speil. I kombinasjon med svarte, matte profiler som minner om smijern gir dette et eksklusivt og stilig uttrykk.

«Det er generelt stor etterspørsel etter svarte garderober. Derfor lanserte vi nylig også svart innredning, og sparket i gang salget med Svarte dager-kampanje», forteller Solveig.

skyvedører med sotet glass og svarte profiler og sprosser
skyvedører med svart matt glass og sprosser som dekor

Den hvite klassikeren

Solveig Hildre betegner den hvite stilen som veldig klassisk og diskré. Hvite garderober har dominert markedet lenge, men er i senere tid blitt forbigått i popularitet av de mørke garderobene. Men ønsker du en lys, lett og enkel stil der garderoben ikke gjør så mye ut av seg, er hvite garderober et godt valg.

«Vi har hvite fronter i både blank og matt glass, og de fleste velger å kombinere med klart speil», slår Solveig fast.

skyvedører med hvitt glass og hvite profiler og sprosser
skyvedører med hvitt glass og sølvfargede profiler og sprosser

Den fargerike stilen

Hos Garderobemekka kan du spesialbestille skyvedører i akkurat den RAL-fargen du ønsker! Etter en lang periode med hvite og grå interiører er fargene på full fart inn i hjemmene våre igjen. Er du glad i farger, har du muligheten til å skape drømmegarderoben i akkurat den nyansen du liker best. Foreløpig er det ikke så mange som tør, men Solveig spår at etterspørselen øker når det kommer flere fargede dører inn i utstillingene.

«Det kan være litt skummelt å velge farger ut fra et fargekart, så vi jobber med å få flere valgmuligheter utstilt i butikkene. Foreløpig velger de fleste heller å bruke klart speil i garderoben til å reflektere veggfargene. Dette er jo også en fin måte å hente opp fargene på», sier Solveig.

skyvedører med farget glass og hvite profiler og sprosser
skyvedører med farget glass og hvite profiler og sprosser

Speil fra gulv til tak

Store speil er en viktig og voksende interiørtrend. Klart speil og sotet speil er omtrent like populært, mens bronsespeil er mindre etterspurt. Solveig trekker dem likevel fram som en fin mulighet, særlig hvis du har mye jordtoner i interiøret for øvrig. Skal skyvedørsgarderoben inn i et lite rom, for eksempel en gang, er speil fra gulv til tak en fin måte å forstørre rommet på. De fleste velger likevel å bryte opp med tverrprofiler på dørene, gjerne 3 ruter per dør.

«Det er blitt veldig populært med 3 felt hvorav det midterste dekker 60% av flaten og feltene oppe og nede dekker 20% hver – uansett hvilken stil kundene velger», forteller Solveig Hildre.

skyvedører med speil fra gulv til tak og svarte profiler
skyvedørsgarderobe i new york loft stil med sotet speil og hvitt glass og svarte profiler og sprosser

Vi hjelper deg å designe drømmegarderoben din!

Garderobemekka er spesialist på skyvedørsgarderober. Våre erfarne garderobespesialister hjelper deg gjennom hele prosessen fra planlegging av din fremtidige skyvedørsgarderobe til leveranse og ferdig montering.

Møt opp i en av våre butikker når det passer deg, eller book tid for gratis og uforpliktende tegnetime. Vi tilbyr også digital tegnetime hvor vi med vårt digitale verktøy hjelper deg å tegne din nye garderobe hjemmefra.

Vi ser frem til å planlegge din garderobedrøm sammen med deg!

Skyvedører skreddersydd for deg og din bolig

Gratis tegnetime

Vi hjelper deg å designe din drømmegarderobe
Book digital tegnetime eller tegnetime i butikk nå!