Hvordan ta riktige mål - Garderobemekka

SLIK MÅLER DU ROMMET TIL DIN SKYVEDØRSGARDEROBE

Å måle opp rommet som garderoben skal monteres i er ikke så vanskelig, men det er veldig viktig å få det riktig. Vær nøye, for målene dine blir utgangspunktet for planleggingen og tegningene fra Garderobemekka.

Ta mål flere steder, så er du sikker på at skjevheter i gulv og tak oppdages og ikke skaper problemer når skyvedørsgarderoben skal monteres. 

Dersom det er hindringer i rommet, som stikkontakter, brytere, ledninger, feieluker, vinduskarmer osv., så måler du opp avstanden til disse også, slik at vi ikke møter på uventede problemer når vi skal montere.

Ønsker du hjelp til å måle opp kan du bestille gratis hjemmebesøk. Du kan også be om uforpliktende tilbud basert på omtrentlige mål først, og så kommer vi og kontrollmåler i etterkant dersom du ønsker det.

1. Mål høyden i rommet

Mål høyden fra gulv til tak på flere steder. Det er helt normalt at det er litt skjevheter. Husk å måle i millimeter.

Slik måler du opp garderegarderoben, høyde
2. Mål bredden på rommet

Ta mål fra vegg til vegg, og ta dem på flere steder, som vist på tegningen. Husk å måle fra selve veggen, og ikke mellom listene i rommet, samt å måle i millimeter.

Slik måler du opp garderegarderoben, bredde
3. Mål dybden

Mål avstanden fra bakvegg frem til bakkant der hvor dørfronten skal monteres (minimum 600 mm ut i rommet). Husk å måle fra veggen og ikke fra gulvlisten, samt å måle i millimeter.

Slik måler du opp garderegarderoben, dybde

Vil du ha hjelp til oppmålingen?

Våre garderobespesialister står klare til å hjelpe deg

Garderobemekkas garderobespesialister kommer gjerne hjem til deg og hjelper deg å måle opp rommet der skyvedørsgarderoben skal monteres. Sammen kartlegger vi ditt behov for oppbevaring og planlegger din drømmegarderobe.