Sikkerhet er viktig ved bruk av glass i interiør | Garderobemekka

Fokus på sikkerhet

Sikkerhet er viktig ved bruk av glass i interiør. Til tross for at glasskvaliteten har blitt bedre og bedre med årene finnes det situasjoner der det er risiko for at glass og speil knuses og kan forårsake skader. For eksempel når mennesker støter mot det, eller hvis noe hardt faller ned på det.

For å beskytte deg etterbehandler vi glass og speil på ulike måter for å unngå at du skader deg dersom uhellet er ute. Din sikkerhet kommer alltid først.

sikkerhet er viktig ved valg av skyvedører med glass
Sikkerhetsfolie

Sikkerhetsfolie er en gjennomsiktig folie som monteres på baksiden av glass og speil. Dersom man skulle være virkelig uheldig og knuse glasset, vil bitene henge fast i folien, og dermed minimere risikoen for skader. Sikkerhetsfole på baksiden av skyvedører i glass er et minstekrav for din sikkerhet.

Herdet glass

Herdet glass er 4-5 ganger så sterkt som vanlig glass i samme tykkelse. Dette er et sikkerhetsglass som tåler ekstra mye trykk, fukt, varme og kulde. Dersom man skulle være virkelig uheldig å knuse det så knuser ikke dette glasset i skarpe biter, men granulerer i små uskarpe glasskorn.

Diamantglass

Diamantglass er et herdet lakkert glass. Herdet glass har fått varmebehandling for å øke styrken – disse glassene tåler høy varme og knuser ikke, men granulerer bare i små biter. Diamantglass har derfor samme sikkerhet som vanlig herdet glass.