Soverom 2024: Finn roen!

Soverom 2024: Finn roen

Det oser søvn, kos og avkobling av de nye soveromstrendene. Her får du de viktigste stikkordene.

Soveromstrendene for 2024 ser ut til å ha ett hovedmål: Å roe oss ned så vi får lyst til å sove. Nå skal det være myke tekstiler, lystette gardiner og rolige, duse farger som får deg til å slappe av. Og sist, men ikke minst: Rot gjør deg urolig, så det skal vekk. Det skal også TV-en.

Skyvedører skreddersydd for deg og din bolig

GARDEROBEMEKKA leverer og monterer skreddersydde skyvedørsgarderober i Asker & Bærum, Oslo, Romerike, Østfold, Forus og Trondheim, til markedets beste pris.

Første bud: Tekstiler

Nå skal soverommene bugne av tekstiler. Myke gulvtepper du kan begrave tærne i, lange lystette gardiner som gjør rommet mørkt og mykt, en seng som bugner av myke puter og tepper, og gjerne også en stofftrukket sengegavl. Får du hotellvibber? Det er helt riktig. Assosiasjoner til luksushotell får vi også av det neste punktet, nemlig:

Duse farger

Fargene på soverommet skal også gi deg ro. Alle de hvite flatene er vi selvfølgelig ferdige med for lengst, nå skal det være lunt og koselig. Naturen er fremdeles en viktig inspirasjonskilde, og grønne toner kombinert med naturlige, lyse nyanser, planter og tremøbler kan gi deg en deilig følelse av å sove ute. Trekkes du mot varme farger, er både rustfarger, fersken, dus rosa og varm gul veldig fine til soveromsbruk. Tenk på hvilke farger som gir deg avslappet, og finn dine favoritter!

La deg inspirere av Jotun Ladys fargekart for 2023. Her kan du velge mellom tre hovedtrender: Naturlige blåtoner inspirert av havet og naturen, dempede pasteller – alt fra positive gultoner til duse grønnfarger og dempede minttoner, og varme, rustikke nyanser inspirert av ulike kulturer rundt omkring i verden.

Men så var det rotet, da.

skyvedører med hvitt glass og søvfargede profiler og sprosser
Skyvedører skreddersydd for deg og din bolig

Gjem rotet og TV-skjermen

Vi sover best i rolige omgivelser. Det betyr at soverommet ikke bør flomme over av rot. Hvordan får vi til det i praksis? En skyvedørsgarderobe kan være løsningen på roteproblemet. Her kan du skjule ikke bare klær og sengetøy, du kan også ha hyller til annet slags rot som skaper uro i interiøret. Og hvorfor ikke gjemme TV-en bak en skyvedør? TV på soverommet er nemlig ute – det blå lyset forstyrrer søvnen. Er du likevel avhengig av TV-titting på senga, kan du effektivt gjemme skjermen bak en skyvedør når den ikke er i bruk.

Når det gjelder å få skyvedører som komplementerer den lune, beroligende stilen, har du ubegrensede muligheter. For visste du at hos Garderobemekka kan du velge mellom over 2000 farger på skyvedørene dine? Slik får du akkurat det uttrykket du vil ha. Og trenger du hjelp til utformingen, får du de beste rådene av våre dyktige fagfolk, som regionsleder Tor Arne Moss Westlund.

Plasseringen av profiler og ulike felter påvirker atmosfæren i rommet. Vi gir gjerne gode råd for å bedre romfølelsen! Når det gjelder speil på soverommet, er det veldig fornuftig å velge sotete eller bronsefargede speil – eller ingen speil. For speil henter inn lyset og forsterker det. Trenden sier mørkere speil på soverommet, og det er et godt valg, sier Westlund.

skyvedører med speil og glass til soveromsgarderoben
Skyvedører skreddersydd for deg og din bolig

Vi hjelper deg å designe drømmegarderoben din!

Garderobemekka er spesialist på skyvedørsgarderober. Våre erfarne garderobespesialister hjelper deg gjennom hele prosessen fra planlegging av din fremtidige skyvedørsgarderobe til leveranse og ferdig montering.

Møt opp i en av våre butikker når det passer deg, eller book tid for gratis og uforpliktende tegnetime. Vi tilbyr også digital tegnetime hvor vi med vårt digitale verktøy hjelper deg å tegne din nye garderobe hjemmefra.

Vi ser frem til å planlegge din garderobedrøm sammen med deg!

Skyvedører skreddersydd for deg og din bolig

Gratis tegnetime

Vi hjelper deg å designe din drømmegarderobe
Book digital tegnetime eller tegnetime i butikk nå!