Slik skal skyvedørsgarderoben se ut nå! - Garderobe-inspirasjon

Slik skal skyvedørsgarderoben se ut nå!

Ønsker du deg ny skyvedørsgarderobe og lurer på hvordan trendbildet ser ut? Vår garderobeekspert Solveig Hildre gir deg oversikten!

«Hvis jeg skal oppsummere trendbildet i ett eneste ord, må det bli mørkt. Mørke skyvedører med svarte sprosser og svarte detaljer, det er det vi selger absolutt mest av», forteller Garderobemekkas egen garderobeekspert, Solveig Hildre.

skyvedører med svart matt glass og sprosser som dekor

GARDEROBEMEKKA leverer og monterer skreddersydde skyvedørsgarderober i Stor-Oslo og Trondheim, til markedets beste pris.

Den mørke trenden

Den mørke trenden har vart en stund, og etterspørselen er stadig stigende. Derfor slipper Garderobemekka i disse dager to etterspurte nykommere: Svart garderobeinnredning og skyvedører i svart matt glass. Samtidig slår kjeden til med svarte dager-kampanje, med gode priser på alle svarte produkter. Solveig spår at de matte, svarte dørene kommer til å seile opp som en bestselger.

«Folk har spurt etter dette lenge, og disse frontene er utrolig stilige sammen med svarte profiler. Profilene er også i en matt utførelse som minner om smijern, og velger man dette i kombinasjon med sotete speil, gir det et eksklusivt uttrykk», forteller hun.

skyvedører med matt svart glass
skreddersydd innredning i fargen svart

Svarte profiler

Svarte profiler er generelt svært trendy akkurat nå, enten man går for den helmørke looken eller velger New York loft-stil med herdet glass eller speil. New York loft-trenden har tatt helt av, og brukes i alt fra dusjløsninger og veggspeil til skyvedører. Garderobeekspert Solveig legger ikke skjul på at det er en personlig favoritt.

«En vegg i New York loft-stil er et smykke i rommet og et skikkelig blikkfang. Velger du skyvedører i denne stilen, er det et rimelig alternativ til den dyrere smijernsvarianten», sier hun.

Når det gjelder valgmulighetene med svarte profiler, er de uendelige. Svart glass og sotet speil med svarte profiler er den kombinasjonen som er mest populær akkurat nå, men klart speil er også veldig populært, særlig i gangen. I soverommet velger mange sotet speil for å få et mer dempet uttrykk.

skyvedører med sotet glass og svarte profiler og sprosser
skyvedører med klart glass og svarte sprosser

Stadig mer farger

Men hva med fargene? Spår ikke ekspertene at fargene er på full fart inn i interiørene igjen?

«Farger i interiøret er helt klart en stigende trend, bekrefter Solveig. – Men de fleste velger heller å male veggene i yndlingsfargene, og etter hvert også tak og vinduskarmer. Og så velger de heller speil på garderobene som fanger opp fargen på veggene, fordi garderoben er en større investering som skal vare lenge», sier Solveig Hildre.

Men er du av den fargeglade sorten, og du har hatt samme yndlingsfarge i lang tid, har du muligheten til å designe en helt unik skyvedørsgarderobe. Hos Garderobemekka kan du nemlig få lakkert skyvedørene i hvilken som helst RAL-farge – akkurat slik du vil ha den. Foreløpig er det ikke så mange fargede dører utstilt i butikkene våre, men det kommer, lover Solveig.

«Det er nok lettere å velge farger når man ser dørene utstilt i full størrelse og får et ordentlig inntrykk av dem», sier hun.

skyvedørsgarderobe med speil fra gulv til tak
skyvedører med farget glass

Symmetri en klar trend

Hvite, diskrete skyvedørsgarderober har vært veldig populært lenge, og mange ønsker fremdeles å gå for denne klassiske varianten. Men Solveig ser at mange kommer inn i butikken med et ønske om enkle, hvite garderober, og ender opp med å skifte mening når de ser alle valgmulighetene.

«Det finnes jo så mange fine muligheter som folk ikke kjenner til. Men går du for det hvite, har vi dører i både blankt og matt glass, som folk gjerne kombinerer med klart speil. Ønsker du å ha det lyst, lett og enkelt, er dette et trygt valg».

Når det gjelder oppdeling av frontene, er symmetri en klar trend i tiden. I utgangspunktet kan du velge å plassere feltene akkurat slik du vil og ha ulike dører, men de fleste går i dag for et helhetlig og symmetrisk uttrykk. Hvor sprossene skal plasseres, kommer an på proporsjonene i rommet, men Solveig ser en klar tendens også her.

«Nå er det veldig populært med tre felter, hvorav det midterste feltet dekker 60 % av flaten og feltene over og under dekker 20 % hver. Om du skal gå for 2, 3 eller 4 dører, kommer selvfølgelig an på størrelsen på rommet og hva som er praktisk for deg. Her er det bruken som bør avgjøre – ikke trendene», avslutter Solveig Hildre.

skyvedører med hvitt glass og sølvfargede profiler og sprosser
skyvedørsgarderobe i new york loft stil

Vi hjelper deg å designe drømmegarderoben din!

Garderobemekka er spesialist på skyvedørsgarderober. Våre erfarne garderobespesialister hjelper deg gjennom hele prosessen fra planlegging av din fremtidige skyvedørsgarderobe til leveranse og ferdig montering.

Møt opp i en av våre butikker når det passer deg, eller book tid for gratis og uforpliktende tegnetime. Vi tilbyr også digital tegnetime hvor vi med vårt digitale verktøy hjelper deg å tegne din nye garderobe hjemmefra.

Vi ser frem til å planlegge din garderobedrøm sammen med deg!

Skyvedører skreddersydd for deg og din bolig

Gratis tegnetime

Vi hjelper deg å designe din drømmegarderobe
Book digital tegnetime eller tegnetime i butikk nå!