New York loft på budsjett - garderobe-inspirasjon

New York loft på budsjett

Drømmer du om New York loft-stilen, men er redd det skal koste skjorta? Velger du en skyvedørsløsning fra Garderobemekka, får du både stilen og funksjonen, men til en rimelig penge.

skyvedører med klart glass og svarte profiler og sprosser brukt som romdeler

GARDEROBEMEKKA leverer og monterer skreddersydde skyvedørsgarderober i Stor-Oslo og Trondheim, til markedets beste pris.

Smijerns-looken til en brøkdel av prisen

New York loft-stilen har tatt interiør-Norge med storm, med sitt rustikke uttrykk og generøse forhold til dagslys og romfølelse. De karakteristiske glassveggene med smijernsrammer gir stilfull soneinndeling, men går du for high end-versjonen, kan det bli en kostbar affære. Heldigvis har Garderobemekka en rimelig løsning til en brøkdel av prisen.

«Våre skyvedører er i herdet glass, noe som gjør dem like solide som den eksklusive varianten. De er også enklere å montere, fordi de krever mindre konstruksjonell tilpasning. Men prisen er omtrent en tredjedel», forteller Tor Arne Moss Westlund, regionleder for Garderobemekka i Oslo.

Garderobemekka_600x600_4

Skyvedører levert av Garderobemekka

4 dører med klart glass
Svarte profiler
B 480 cm x H 255 cm

Pris 24.960 kr

Sprosser 200 kr pr stk x 8 stk = 1.600 kr

Totalpris 26.560 kr + montering

Vel. pris for tilsvarende løsning i ekte smijern: kr. 100.625 + montering.

skyvedører i smjern

Skyvedører i ekte smijern
2 dører klart glass
Svarte profiler
B 210 cm x H 250 cm
Veil.pris hos Glassmester1 kr 71.875 + frakt og montering

Veil. pris for tilsvarende løsning hos Garderobemekka kr 13.580 + montering

Fleksible rom

På 90-tallet ble en mengde forlatte lager- og industribygg i New York ombygd til nye loftsleiligheter. Mye av det originale uttrykket ble beholdt, med kraftige takbjelker, synlige ventilasjonsrør og upusset betong og murstein. Dette ble opphavet til New York loft-stilen, en røff, industriell stil der glassvegger med svarte sprosser spiller en viktig rolle. I industrilokalene hadde glassveggene som jobb å skjerme mot støy og skape ulike arbeidssoner, og de har akkurat den samme funksjonen i dag.

«Glassvegger er effektive soneinndelere som skaper fleksible rom. De demper støy, samtidig som du beholder dagslyset og romfølelsen. Derfor er de perfekte i små boenheter der du må dekke mange behov på lite areal», sier Westlund.

Rominndeling med glass er en stigende trend. I takt med at byer og tettsteder fortettes og vi kjører mindre bil, får folk stadig færre kvadratmeter å boltre seg på – men ikke færre ting. Dermed blir effektiv plassutnytting og fleksibilitet stadig viktigere. Deler du av et rom med en skyvedør i glass, får du flere soner og bruksmuligheter uten å krympe rommet. Løsningen egner seg også godt i større boliger.

«Store rom kan være vanskelige å møblere. En glassvegg eller skyvedør kan skjerme en del av rommet og gjøre det lunere og mer intimt», sier Westlund.

skyvedører med klart glass og svarte profiler og sprosser brukt som romdeler
skyvedører med klart glass og sølvfargede profiler og sprosser brukt som romdeler

Lydløst system

Trenger du en kontorplass, men mangler det ekstra rommet? Ønsker du deg et gjesterom, men uten å krympe romfølelsen i stua, som du bruker i det daglige? En skyvedør i glass er en fleksibel, rimelig og plassbesparende løsning, og kan i tillegg bli et estetisk fokuspunkt i boligen din. Det kan du for eksempel lese om i vår sak om Venera Beqiri, som opplevde at skyvedøren i New York loft-stil ble det elementet som koblet det industrielle kjøkkenet og den klassiske byleiligheten sammen til en stilfull helhet. I tillegg til den lave prisen har skyvedørsløsningen også flere praktiske fordeler.

«Smijern er stilig, men det støyer litt. Skyvedørene våre glir derimot helt lydløst på skinnene. At bunnskinnene i tillegg bygger lavt, gjør at de fungerer svært godt som dørterskler», avrunder Tor Arne Moss Westlund.

skyvedører med klart glass og svarte profiler og sprosser brukt som romdeler
skyvedører med svart gulvskinne

Ekte smijern

Hvis du likevel ønsker å gå for skyvedører i ekte smijern anbefaler vi at du tar kontakt med vår søsterselskap Glassmester1 AS.

Glassmester1 AS leverer alle typer glassvegger og dører på skreddersøm, inkludert ekte smijernsvegger og -dører. Så er du på jakt etter en mer fleksibel løsning med høye krav til støydemping og sikkerhet kan du lese mer om mulighetene som finnes på glassmester1.no.

doble smijernsdører
smijernsvegg og smijernsdør inn mot kjøkken

Utnytt plassen med skyvedører du også!

Skyvedører med gjennomsiktig glass og svarte profiler og sprosser passer perfekt som romdeler og er et rimelig alternativ til smijernsdører som gir den samme «New-York-loft-stilen» som er så populær.

Ønsker du derimot å skjule kjøkken, vaskerom eller soverom kan skyvedører med farget glass eller speil være en god løsning. Her kan du lese mer om hvordan du utnytter plassen med skyvedører i alle rom.

Enten du ønsker deg New York loft stilen på budsjett, eller er på jakt etter en ny skyvedørsgarderobe har vi løsningen for deg. Mulighetene er uendelige, og vi gleder oss til å hjelpe deg i mål. Ta kontakt for uforpliktende pristilbud eller gratis tegnetime.

Skyvedører skreddersydd for deg og din bolig

Gratis tegnetime

Vi hjelper deg å designe din drømmegarderobe
Book digital tegnetime eller tegnetime i butikk nå!