Garderobeekspert Solveigs beste tips - Garderobe-inspirasjon

Garderobeekspert Solveigs beste tips

Skal du kjøpe skyvedørsgarderobe og trenger et lite kræsjkurs? Her er vår garderobeekspert Solveigs 10 beste tips til deg.

Skyvedører skreddersydd for deg og din bolig

GARDEROBEMEKKA leverer og monterer skreddersydde skyvedørsgarderober i Oslo, Bærum & Asker, Lørenskog, Fredrikstad, Trondheim og Forus, til markedets beste pris.

1) Planlegg dørene før du begynner å tenke på innredning

Her kan du lese mer om hvordan du designer dine egne skyvedører. I vårt blogginnlegg «Slik planlegger du din nye skyvedørsgarderobe» finner du flere tips og råd.

2) Ta mål av garderoben

Start med å måle høyde, bredde og dybde på stedet der garderoben skal monteres, så du vet hva som er mulig å få til. Rommet bestemmer proporsjonene på dørene, og dermed også inndelingen i eventuelle felter. Her finner du vår oppmålingsguide: Hvordan ta riktige mål?

3) Design dørene etter rommet

Er rommet lavt og bredt, kan du lure øyet med stående sprosser som gir en illusjon av et høyere rom. Smalere vertikale felter gir et nettere inntrykk.

Skal du kjøpe skyvedørsgarderobe og trenger et lite kræsjkurs? Garderobeekspert Solveig Hildres 10 beste tips finner du i vår blogg på garderobemekka.no
Skal du kjøpe skyvedørsgarderobe og trenger et lite kræsjkurs? Garderobeekspert Solveig Hildres 10 beste tips finner du i vår blogg på garderobemekka.no
4) Legg det lille ekstra i skyvedørene i gangen

Gangen er det første rommet gjestene dine ser. Skal du designe en skyvedørsgarderobe til gangen, er det fint å legge litt ekstra i stilige dører – så gir du et godt førsteinntrykk! Store speil i gangen er praktisk og gir dybde til et lite rom.

5) Ta høyde for lysforholdene i rommet

Speil på skyvedørene kan være praktisk også på soverommet, men tenk på hvordan lyset reflekteres. Hvordan står garderoben i forhold til vinduet? Hvordan vil reflekser fra lamper, digitale klokker og telefoner reflekteres? Sotet speil eller bronsespeil gir mindre refleksjon og roligere flater enn klart speil.

skyvedører med speil fra gulv til tak og svarte profiler
Skyvedører skreddersydd for deg og din bolig
6) Sett farge på rommet

Hos Garderobemekka kan du bestille skyvedører i akkurat den RAL-fargen du vil. Synes du det er skummelt å velge farge på dørene, kan du male vegger og tak i rommet i stedet, og reflektere yndlingsfargen ved å velge skyvedører med klart speil.

7) Svarte profiler og detaljer er viktig i trendbildet nå

Det er lett å få til en helhetlig stil med svarte detaljer, og de gjør seg godt både til farget glass, mørke dører, speil og naturfarger.

Skyvedører skreddersydd for deg og din bolig
Skyvedører skreddersydd for deg og din bolig
8) Velg innredning med tanke på dine oppbevaringsbehov

Innred skapet med tanke på hva som skal inn der, og hva du oftest har bruk for å få tak i. Hvilke klær bruker du mest? Skal de henge eller ligge? Skal det andre ting enn klær inn i skapet? Hvor mye plass trenger du? Skal flere personer dele det samme skapet? Hvordan gjøres det mest praktisk? Garderobemekka har et stort utvalg innenfor innredning – kurver, hyller og ulike typer oppheng. Og husk: Bak dørene trenger det ikke være symmetrisk, der er funksjonen viktigst.

Les også vårt blogginnlegg: «Smart innredning til garderoben»

Skyvedører skreddersydd for deg og din bolig
Garderobeinnredning med hyller, kurver og garderobeheng
9) Spør fagfolk om hjelp!

En tegnetime i butikken eller på nettet er til veldig god hjelp for å se hva som vil bli fint i akkurat ditt rom. Bare husk å måle først, så du får plottet inn de riktige målene og ser proporsjonene på både skyvedører og innredning.

10) Besøk en av våre butikker

Er du i tvil om farger og stil, ta en tur i en velassortert Garderobemekka-butikk og bli inspirert. Her kan du se ulike farger, stiler og finisher og prøve ulike profiler opp mot ulike finisher. Mulighetene er enorme, kanskje ender du opp med noe helt annet enn du først hadde tenkt?

Skyvedører skreddersydd for deg og din bolig
Garderobemekka_600x600_7

Vi hjelper deg å designe drømmegarderoben din!

Garderobemekka er spesialist på skyvedørsgarderober. Våre erfarne garderobespesialister hjelper deg gjennom hele prosessen fra planlegging av din fremtidige skyvedørsgarderobe til leveranse og ferdig montering.

Møt opp i en av våre butikker når det passer deg, eller book tid for gratis og uforpliktende tegnetime. Vi tilbyr også digital tegnetime hvor vi med vårt digitale verktøy hjelper deg å tegne din nye garderobe hjemmefra.

Vi ser frem til å planlegge din garderobedrøm sammen med deg!

Skyvedører skreddersydd for deg og din bolig

Gratis tegnetime

Vi hjelper deg å designe din drømmegarderobe
Book digital tegnetime eller tegnetime i butikk nå!