Spesialkomponerte garderober i eventyrlige rammer

Spesialkomponerte garderober i eventyrlige rammer

I Samera og Waheids nyrenoverte sveitservilla møter den herskapelige stilen moderne komfort og fargevalg. Med Garderobemekkas hjelp har de fått på plass 6 lekre skyvedørsgarderober og en skreddersydd walk-in-garderobe verden aldri har sett maken til.

Skyvedører skreddersydd for deg og din bolig

GARDEROBEMEKKA leverer og monterer skreddersydde skyvedørsgarderober i Stor-Oslo, Fredrikstad og Trondheim, til markedets beste pris.

«Spøkelseshuset» ble det kalt, den drøyt 130 år gamle sveitservillaen nær Moss sentrum. Huset var forfallent og skakt, med råte både her og der, og Samera var ikke fullstendig overbevist om ektemannens drømmehus. Men da de forrige eierne fikk avslag på søknaden om å gjøre om huset til leiligheter, kom muligheten Waheid hadde ventet på. Det var nå eller aldri. I april 2021 overtok de den herskapelige, vernede boligen og begynte den møysommelige prosessen med å hente huset inn i vårt århundre.

– Det var råte i gulvet, og i veggene var den eneste isolasjonen over 100 år gamle aviser. Kort sagt: Mye å gjøre, ler Samera.

Skyvedører skreddersydd for deg og din bolig
Skyvedører skreddersydd for deg og din bolig

Parallelt med en grundig renovering fra gulv til tak, fra innerst til ytterst, begynte en møysommelig prosess med planlegging av farger og stil, rom for rom. For her skulle alle rom ha sitt eget tema med dertil egnede farger, og ikke minst: Skyvedørsgarderober som matchet stil og fargevalg. Aller øverst på ønskelista sto en spesialkomponert walk-in-garderobe som kunne romme ekteparets omfangsrike garderobe, og gi dem full oversikt over klær, sko, vesker og smykker. Siden Sameras første møte med en walk-in-garderobe på TV-showet «Sex and the city» hadde hun drømt om å ha en selv, og når sjansen bød seg, kunne ingen ting overlates til tilfeldighetene.

– Vi var innom flere ulike garderobeleverandører, men ingen kunne gi oss så gode løsninger til så gode priser som Garderobemekka. Og i Tor Arne (regionsjef for Stor-Oslo, red.anm) fant jeg den perfekte sparringspartner, som tok ideene mine seriøst og ga oss trygghet på at dette skulle bli bra, roser Samera.

Hjelp fra Glassmester1

For Samera hadde veldig spesifikke ønsker for garderoben sin. Hun hadde fulgt en amerikansk master class i kjøkkeninnredning og lært at når du kommer inn i et rom, går blikket oppover. Ifølge denne teorien må alt du har av skap, nå opp til taket. Dette bød på utfordringer i et hus med 3 meters takhøyde. Altså måtte det dobles og skjøtes, og en ekstra seksjon måtte plasseres på toppen. I tillegg er den ene veggen veldig skjev, fordi huset er gammelt, noe som bød på ekstra utfordringer. Et annet ønske Samera presenterte for Garderobemekka, gjorde at garderobebedriften måtte koble inn søsterbedriften Glassmester1.

– Jeg ønsket meg en glassdør inni garderoben for å kunne vise fram de fine veskene mine uten å utsette dem for uttørkende støv. Garderobemekka har jo ikke slikt i sortimentet sitt, og jeg tenkte først jeg måtte koble inn en kjøkkenleverandør. Men Tor Arne kom opp med en perfekt løsning: En glassdør til dusj fra Glassmester1, stråler Samera.

Garderobeinnredning med hyller, kurver og garderobeheng
Garderobeinnredning med hyller, kurver og garderobeheng

Så nå kan hun glede seg over de flotte veskene hver dag, uten å bekymre seg for at skinnet støver ned og tørkes ut. Innredningen i garderoben for øvrig er i svart, med svarte detaljer, svarte, matte stenger og svarte detaljer. Inni garderoberommet troner også et helfigurspeil, også dette fra Glassmester1. I hyllene har Samera også fått plass til bilder, pynt og fine bøker – ting hun blir glad av å se på. Hun har også mange skuffer til småplagg og smykker, og for lettere å se innholdet i skuffene, er de kledd med tapet inni. Ellers består garderoben av rikelige mengder hengeplass, både til yttertøy, kjoler, skjorter og bukser. For Samera har veldig masse klær, og det er viktig å se dem for å huske hva hun har.

– Jeg har bodd i 16 år med en garderobe der jeg ikke så hva jeg hadde. Dette er et helt annet liv! Jeg kjøper rett og slett mindre klær nå, fordi jeg ser hva jeg har og bruker dem. Nå er garderoben min sortert og fargekoordinert, og det er så mye lettere å mikse og matche. Oh my God, jeg er så fornøyd, sier hun og slår ut med armen mot den lekre garderoben.

Garderobeinnredning med hyller, kurver og garderobeheng
Garderobeinnredning med hyller, kurver og garderobeheng

Herskapelig møter 2022

En rundtur i den ærverdige sveitservillaen viser at Samera og Waheid virkelig har lyktes i prosessen med å hente huset inn i vår tid. Samera kaller stilen «herskapelig møter 2022» —en stilfull miks av det klassiske og det moderne, med lune, dempede farger og eksotiske tapeter. Stilen er et resultat av deres egen distinkte smak og utallige timer med Pinterest, Instagram og ulike boligmagasiner, og av den gamle villaens unike egenart. Her er det ingen tilfeldigheter, og husets 6 skyvedørsgarderober matcher stilen i de ulike rommene perfekt. Samtlige skap er svarte med svart innredning og svarte detaljer, og speilene er valgt for å passe inn i fargene i de ulike rommene.

– Vi har ingen vanlige speil, men har valgt enten sotete speil eller bronsespeil i alle rom. Det synes jeg gir et mer moderne uttrykk. Bronsespeilene var Tor Arnes idé, og de er jeg SÅ fornøyd med. Bronsespeil har vi for eksempel på skapet i gangen, og det er en perfekt match til bronsetonen i tapetet ved siden av, forklarer Samera.

Skyvedører skreddersydd for deg og din bolig
Skyvedører skreddersydd for deg og din bolig

Samera kan ikke få fullrost Garderobemekka nok for det gode samarbeidet. Hun har kost seg masse i prosessen, og opplever at hun har blitt møtt og forstått. Huseieren er strålende fornøyd med både det estetiske og det praktiske, og nå nyter hun resultatet hver eneste dag. Ikke minst har det vært en lærerik prosess, og hun deler gjerne lærdommen med andre.

– Særlig walk-in tar mye mer plass enn man skulle tro! Man kan ikke copy-paste andres løsninger, man må lage lister over hva man selv trenger og savner for at resultatet skal bli bra. Men takket være Garderobemekka er resultatet hos oss blitt helt utrolig fint. Mer imøtekommende og løsningsorienterte folk skal du lete lenge etter, konkluderer Samera Rehman fornøyd.

Skyvedører skreddersydd for deg og din bolig
Garderobeinnredning med hyller, kurver og garderobeheng

Vi hjelper deg å designe drømmegarderoben din!

Garderobemekka er spesialist på skyvedørsgarderober. Våre erfarne garderobespesialister hjelper deg gjennom hele prosessen fra planlegging av din fremtidige skyvedørsgarderobe til leveranse og ferdig montering.

Møt opp i en av våre butikker når det passer deg, eller book tid for gratis og uforpliktende tegnetime. Vi tilbyr også digital tegnetime hvor vi med vårt digitale verktøy hjelper deg å tegne din nye garderobe hjemmefra.

Vi ser frem til å planlegge din garderobedrøm sammen med deg!

Skyvedører skreddersydd for deg og din bolig

Gratis tegnetime

Vi hjelper deg å designe din drømmegarderobe
Book digital tegnetime eller tegnetime i butikk nå!