Smart innredning til garderoben - blogg | Garderobemekka

Innred garderoben smart!

Drømmen om mer oppbevaringsplass er nokså utbredt. Men av og til må vi bare stikke fingeren i jorda og innse hva vi har mulighet for. Med smart innredning tilpasset det vi faktisk trenger skapplass til, kan også en liten skyvedørsgarderobe bli plasseffektiv og funksjonell.

Enten du skal innrede en stor og luksuriøs walk-in eller en liten skyvedørsgarderobe, er planlegging nøkkelen til suksess. For det finnes mange valgmuligheter når det gjelder innredning, og hvordan garderoben bør innredes, kommer helt an på dine behov. Her gir områdesjef for Stor-Oslo, Tor Arne Moss Westlund, sin guide til smart innredning.

Skreddersydd garderobeinnredning med hyller, skuffer, kurver, skohyller, bukseheng og garderobestenger, tilpasset på mål

GARDEROBEMEKKA leverer og monterer skreddersydde skyvedørsgarderober i Stor-Oslo, Fredrikstad og Trondheim, til markedets beste pris.

Fire viktige spørsmål

– Jeg bruker å stille noen spørsmål til kundene når de skal planlegge god innredning. Svarene på disse spørsmålene sier det meste om hva du bør velge, sier Westlund.

1) Hvor stor er garderoben?
– Du må ha riktige mål av garderoben for å vite hvor mye plass du har. Vår garderobeinnredning er bygget opp av seksjoner. Seksjonene kommer i bredder på 45, 55 og 75 cm, og kan derfor lett tilpasses ditt rom og dine oppbevaringsbehov. Dybden på selve innredningen er 50 cm, og når dørene er på plass er dybden på hele garderoben 60 cm. Har du vår minste garderobevariant med dybde på 40 cm, er innredningsalternativene litt mer begrenset.

2) Hvilket rom skal garderoben stå i?
– Det trengs ulik innredning til garderober i gang og soverom. I gangen er det naturlig å planlegge oppbevaring av luer, votter, sko og yttertøy, kanskje også sykkelhjelmer og annet utstyr. Og i gangen er det ofte mange personer som skal ha plass til sitt i et oversiktlig system. Dette krever annen type oppbevaring enn i et soverom, hvor du kanskje trenger hengeplass til kjoler og dresser, kurver til treningstøy eller hyller til sengetøy.

3) Hva slags klær har du?
– Eller vi kan spørre på en annen måte: Hvem er du? En advokat trenger hengeplass til mange dresser, en snekker vil oppbevare arbeidstøyet sitt på en annen måte. Gå gjennom tøyet ditt, og se hva du har og hvordan du foretrekker å oppbevare det. En realitetsorientering på mengde tøy kan også være lurt – de fleste har nok mer enn de tror. Alt trenger kanskje ikke henge tilgjengelig hele tiden. Hva MÅ du ha plass til i akkurat denne garderoben?

4) Hva er budsjettet ditt?
– Det er store prisforskjeller på innredning. En kvalitetsskuff er vesentlig dyrere enn en kvalitetskurv. Skal innredningen likevel gjemmes bak en dør, er det lurt å tenke praktisk og økonomisk. Og skal du ha skuffer, ikke spar penger kortsiktig på å velge dårlig kvalitet. God kvalitet varer i årevis, og er en investering du ikke angrer på. Hos Garderobemekka er vi opptatt av å ha et utvalg som passer ulike kunders budsjett, for garderobedrømmen skal være oppnåelig. Men vi går ikke på akkord med kvaliteten, presiserer Westlund.

Stort utvalg av innredning

Garderobemekka har et stort utvalg av innredning i to basisfarger, hvit og svart. Den svarte innredningen var en nykommer i 2022, har en matt finish og er en svært stilig kombinasjon med New York Loft-stilen med svarte profler. Den hvite innredningen er en stayer i markedet og foretrekkes fremdeles av mange. Uansett hvilken farge du velger, har du de samme komponentene å velge mellom: Garderobestenger, hyller, skuffer, trådkurver, bukseuttrekk og skohyller.

Skyvedører skreddersydd for deg og din bolig
Skyvedører skreddersydd for deg og din bolig

Garderobestenger er ingen revolusjonerende nyhet innen klesoppbevaring, men det er med god grunn denne klassikeren har fått bli. Garderobestenger gir god og enkel oversikt over klærne man har, er svært plassbesparende og kan også spare deg for både tid og ekstra stryking. Vi anbefaler å tenke garderobestenger i flere etasjer når du planlegger innredning til garderoben. Det er en god måte til å få utnyttet plassen og høyden.

Når man skal innrede en garderobe, vil man ganske fort erfare at det er en hel del som skal få plass der inne. Tradisjonelle hyller gir god plass til mange klær på samme plass og er perfekte til gensere, bukser og strikk. Du kan også utnytte kronglete hjørner med en åpen hylleløsning som er kjempefin til å dele inn med vakre kurver eller bokser.

Skuffeinnredning gjør det lettere å holde orden i klærne dine, samtidig som du får mye bedre oversikt over hva du har. Garderobemekka har to typer skuffer: kvalitetssterke skuffer i tre og slitesterke trådkurver som gir deg kjapp oversikt over innholdet. Plasser gjerne treskuffer i den nederste delen av garderoben, slik at det er lett å komme til. Trådkurvene kan du bytte om som du vil, så de passer perfekt for sesongklær. Trådkurvene gir dessuten ekstra lufting og er fine til oppbevaring av for eksempel treningstøy. Både treskuffer og trådkurver kan trekkes helt ut, så du enkelt kommer til klær og småting som kan ha havnet innerst. Skuffene kan leveres med soft-close, så du bare kan gi dem et lite puff og de lukkes stille av seg selv.

innredning_600x700_6
innredning_600x700_14

Krøllete bukser unngår du ved å henge dem pent på et smart bukseuttrekk. Du folder ganske enkelt buksa over hengeren, så får du fint plass til 12 bukser side om side.

Garderobemekka har flere varianter av skohyller, alt etter hva du liker å ha på bena. Skohyllene er tilpasset både garderobeinnredningen og innredningsstativene. En smart og allsidig løsning er en uttrekkbar skohylle i to trinn som gir deg enklere tilgang til skoene dine. Denne skråstilte hylla er spesielt fin til flate sko, herresko og kanskje fjellstøvlene? Det andre er stativet er spesielt godt egnet for høyhælte sko. Dette har også to trinn, slik at det er plass til to par sko i dybden, og kan trekkes ut som enkeltskuffer.

Skyvedører skreddersydd for deg og din bolig
innredning_600x700_21

Innrede walk-in-garderobe

Vår fleksible garderobeinnredning egner seg også godt til walk-in-garderober. På vår referanseside for innredning finner du uendelig mange kombinasjoner og oppsett av innredning til garderoben, alt fra standard innredningspakker til fast lav pris og innredningsstativer til skreddersydd garderobeinnredning og walk-in-garderober spesialdesignet for våre kunder.

innredning_600x700_16
innredning_600x700_13

Åpen eller lukket garderobe?

Enten du ønsker deg en åpen garderobe eller muligheten til å lukke igjen garderoben bak personlig designede skyvedører, hjelper vi deg med tips til smarte løsninger. Sammen skaper vi en garderobe som passer behovene dine og utnytter plassen maksimalt.

Vi leverer både skyvedører og innredning til garderoben i alle prisklasser.

Vi hjelper deg å designe drømmegarderoben din!

Møt opp i en av våre butikker når det passer deg, eller book tid for gratis og uforpliktende tegnetime. Vi tilbyr også digital tegnetime hvor vi med vårt digitale verktøy hjelper deg å tegne din nye garderobe hjemmefra.

Vi ser frem til å planlegge din garderobedrøm sammen med deg!

Skyvedører skreddersydd for deg og din bolig

Gratis tegnetime

Vi hjelper deg å designe din drømmegarderobe
Book digital tegnetime eller tegnetime i butikk nå!